Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Си Цзинпин призова войските си да повишат готовността си за война

          Ракетните войски получиха задача да обновят ядрения арсенал

          Китайските държавни медии съобщиха, че президентът Си Цзинпин в четвъртък е инспектирал бригада на ракетните войски на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) и е призовал за укрепване на потенциала им за стратегическо възпиране и на способностите им за водене на реални бойни действия, предаде Ройтерс. В рамките на инспекцията китайският лидер поиска от тях „да изпълняват с решимост повелите на Партията и народа“, посочи държавната осведомителна агенция Синхуа.

          Ракетните войски на НОАК, които отговарят за конвенциалналните и ядрените ракети на Китай, получиха задача да обновят ядрения арсенал с оглед на развития като упрепването от страна на САЩ на тяхната противоракетна отбрана, разузнавателни способности и съюзи, пише БТА. В рамките на инспекцията Си изтъкна необходимостта от „спазване на политическите директиви, изпълнение на мисиите с повишено чувство на отговорност и поощряването на висококачественото развитие при изграждането на силите“, посочи китайското издание „Цайляншъ“.

          Миналия месец Китай извърши изпитания на междунаконтинентална балистична ракета в Тихия океан, каквито поначало рядко организира. Пробният пуск извади на преден план все по-засилващия се международен фокус върху укрепването на ядрения потенциал на азиатската страна, припомня Ройтерс. През последната една година в редиците на китайската армия беше извършена голяма антикорупционна чистка. Няколко генерали, включително от Ракетните войски, а също и директори на предприятия от отбранителната промишленост бяха отстранени от националния законодателен орган.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions