Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Путин провежда неофициална среща с президента на ОАЕ

          В президентската резиденция в Ново Огарьово започна неофициална среща между президента на Русия Владимир Путин и президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Руският президент заяви, че държавните глави „ще вечерят, ще прекарат вечерта заедно, ще поговорят по всички актуални въпроси“.

          Путин отбеляза развитието на отношенията между Москва и Абу Даби по всички направления. Той отбеляза трикратното увеличение на търговския оборот между страните през последните три години. В същото време руският президент отчете спад в търговския оборот, който ще бъде обсъден на ниво междуправителствени комисии.

          Президентът на Русия говори и за реализирането на 60 съвместни проекта чрез суверенни фондове. „Туристическият обмен се увеличава. Обръщаме голямо внимание на въпросите на хуманитарното сътрудничество, провеждат се дни на културата. Необходимото внимание се отделя на въпросите на образованието“, заключи г-н Путин.

          Официалната работна програма между представителите на страните е насрочена за понеделник, 21 октомври. Президентите и техните делегации ще обсъдят двустранни теми и международни въпроси. По-специално се планира да бъде обсъдена ситуацията в Близкия изток. Президентът на ОАЕ ще вземе участие и в мероприятията на срещата на върха на БРИКС в Казан от 22 до 24 октомври.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions