Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Проливни дъждове в Северна Италия я оставиха под вода

          175 милиметра дъжд се изсипа в Болоня и причини щети за милиони евро

          Само за 48 часа проливни дъждове връхлетяха Северна Италия, като най-пострадал е вторият по богатство регион в страната – Емилия-Романя. Ситуацията в столицата му Болоня и съседните общини Пианоро, Сан Лазаро ди Савена и Казалекио ди Рено се определя като след „лавина от вода“. Само от вчера следобед в Болоня са паднали 175 милиметра дъжд.

          Водата се е разпространила буквално навсякъде и в много големи количества, превръщайки улиците в порои. В Пианоро лошото време отне живота на млад мъж, чието тяло беше идентифицирано от хеликоптера на пожарната. Най-малко 3500 са евакуирани, като броят им непрекъснато расте. Регионът се нуждае от допълнителна подкрепа на пожарникарите в техните операции за подпомагане на населението. Регистрирани са над 5 хиляди прекъсвания на електричеството, около 15 хиляди са потребителите, претърпели прекъсвания на електричеството през нощта.

          От събота работят 350 доброволци за гражданска защита от Емилия-Романя, в допълнение към тези от 180-те регионални мобилни колони от Пиемонт, Фриули-Венеция Джулия, Лацио, Умбрия и автономната провинция Тренто, както и още 120 притекли се на помощ от национални асоциации. Междувременно за да се гарантира безопасността в училищата и в детските градини образователните и преподавателските дейности в тях са спрени. Причинените щети са оценени на милиони евро. Регионалните власти призовават правителството за подкрепа.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions