Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Ердоган от БРИКС: Турция и Русия развиват сътрудничеството си във всички области

          „Турция и Русия полагат усилия за развитие на двустранните отношения във всички области“.

          Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на срещата си с руския си колега Владимир Путин в рамките на срещата на върха на БРИКС в Казан, предаде ТАСС.

          „На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Турция и Русия, войната в Украйна, мащабните израелски нападения в региона, регионални и глобални въпроси. Президентът Ердоган заяви, че отношенията между Турция и Русия се укрепват и се полагат усилия за развитието им във всички области“, заявиха от канцеларията на турския лидер след разговорите.

          Двамата президенти обсъдиха и съвместните си действия в Сирия.

          „Тясната координация между Турция и Русия по отношение на Сирия е в интерес на всички страни. Турция е решена да се бори с всички терористични организации, особено с ПКК/YPG (Кюрдската работническа партия и Отрядите за народна защита). Важно е съвместно да се противодейства на действията, които накърняват териториалната цялост на Сирия“, каза Ердоган.

          Той не пропусна да отправи нови критики към Израел. Турският президент обвини Тел Авив, че продължава да извършва атаки срещу цивилни в Ливан, така както го прави в Ивицата Газа.

          „Израел е започнал нови кланета в Ливан в допълнение към кланетата в Палестина. Нападенията достигнаха точка, в която застрашават не само Близкия изток, но и глобалната сигурност. Дълг на човечеството е да се противопостави на плановете на Израел“, заяви турският президент.

          „Противопоставянето на страните от БРИКС на тази агресия ще укрепи законната кауза на Палестина“, добави Ердоган.

          Той отбеляза, че продължаващата безусловна подкрепа (от страна на редица държави) за Израел под формата на оръжия и боеприпаси насърчава тази страна да извършва агресия.

          Владимир Путин обеща на турския си колега, че непременно ще посети страната му.

          „Президентът каза, че със сигурност ще посети Турция. Датите тепърва ще се договарят“, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions