Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Левски посреща Берое на „Герена“ в търсене на задължителни три точки

          С три мача в петък, 25 октомври, продължава 13-ият кръг в Първа лига. От 14:00 часа Арда е домакин на Септември. В 16:30 започва сблъсъкът между Ботев Пд и Черно море на „Колежа“, а от 19:00 часа е срещата между Левски и Берое.

          „Сините“ влизат в приповдигнато настроение в мача със заралии, след като взеха поредното издание на Вечното дерби с ЦСКА с 1:0. В герой за тима на Станислав Генчев се превърна централният защитник Кристиан Макун, разписал се в 86-та минута. Левски е на три точки от лидера в класирането Лудогорец, който има и мач по-малко, което означава, че столичани нямат право на грешна стъпка срещу Берое, ако искат да останат реалистично в борбата за титлата.

          Старозагорци спечелиха категорично последния си двубой от шампионата срещу Спартак Варна – класическо 3:0, в дебюта на новия старши треньор на отбора Хосу Урибе. Испанският специалист замени на поста Хосе Луис Ачиари, но не бе на резервната скамейка при равенството 1:1 с Арда. Берое е в горната половина на таблицата и може да се изкачи до шестото място, ако запише добър резултат в столицата. В момента на тази позиция е Арда, който има точка повече от „зелените“.

          По-рано през деня, Ботев Пд и Черно море се изправят един срещу друг в любопитен сблъсък. Двата отбора са разделени от три точки в таблицата, като възпитаниците на Душан Керкез са трети, непосредствено зад Лудогорец и Левски, докато вицешампионите от изминалия сезон са на пето място с 22 точки и при победа ще се завърнат в четворката. Илиан Илиев и компания спечелиха трудно последния си мач за първенство – 1:0 срещу Хебър Пазарджик, докато Ботев измъкна трите точки срещу Славия със същия резултат. Седем от осемте победи на „канарчетата“ от началото на сезона са с резултат 1:0, включително пет от последните шест срещи.

          Арда и Септември пък откриват петъчната програма в Кърджали. Играчите на Александър Тунчев постигнаха първи успех извън дома в миналия кръг, когато се наложиха над ЦСКА 1948 с 2:1 в Бистрица. Пред собствена публика Арда е спечелил четири от петте си мача до момента – единственото равенство бе срещу състава на Берое. Септември на Николай Митов се възстанови от тежкото начало на сезона и преди загубата от шампиона Лудогорец в последния кръг, шокира ЦСКА с 1:0 на Националния стадион. Новаците са с 10 точки и взеха три от последните си шест двубоя за първенство, след като стартираха с шест последователни загуби.

          Пълна програма за 13-ия кръг в Първа лига:

          Сряда, 23 октомври:

          Спартак Варна – Локомотив Пд 1:0

          Четвъртък, 24 октомври:

          Славия – Локомотив София 3:2

          ЦСКА – Ботев Враца 2:0

          Петък, 25 октомври:

          14:00, Арда – Септември

          16:30, Ботев Пд – Черно море

          19:00, Левски – Берое

          Събота, 26 октомври:

          14:00, Хебър – Крумовград

          Понеделник, 28 октомври:

          18:00, Лудогорец – ЦСКА 1948. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions