Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Лил показа, че не се шегува, след Реал удари и Атлетико

          На 5 ноември Лил се изправя срещу Ювентус, а Атлетико Мадрид гостува на Пари Сен Жермен

          Лил хвърли една от големите бомби в третия кръг на Шампионска лига, след като победи с 3:1 като гост Атлетико Мадрид насред „Рияд Метрополитано“. Домакините започнаха много силно мача и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Люка Шевалие, който направи няколко спасявания, но капитулира при попадението на Хулиан Алварес в 8-ата минута. Френският отбор обаче обърна развоя на събитията на терена през вторите 45 минути. Едон Жегрова вкара много красив гол в 61-ата минута, с което пося съмнението във футболистите на Диего Симеоне. Джонатан Дейвид наказа Атлетико с два гола в 74-ата от дузпа и 89-ата минута.

          Хосе Мария Хименес допусна нехарактерна грешка още в първите секунди на срещата, което откри много добра възможност пред Матиас Фернандес-Пардо, но ударът му не бе опасен. 

          Атлетико Мадрид направи много голям пропуск във 2-ата минута. Александър Сьорлот получи пас зад гърба на отбраната на Лил и беше изведен сам срещу Люка Шевалие, но стреля много разочароващо.

          Реми Кабала получи повече пространство пред наказателното поле на Атлетико Мадрид в 5-ата минута и реши да стреля, а Хосе Мария Хименес се намеси решаващо и успя да блокира удара му и топката излезе в корнер. 

          Реми Кабела центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Александро стреля с глава, но встрани от вратата на Ян Облак. 

          Атлетико Мадрид поведе с 1:0 в 8-ата минута. Младият Усман Туре допусна много голяма грешка. Той се опита да върне една топката назад към вратаря Люка Шевалие, защото беше притиснат от двама играчи на Атлетико Мадрид. Туре обаче чукна толкова леко топката назад, че изведе Хулиан Алварес, който не пропусна да вкара във вратата на Шевалие. 

          Това е четвъртият гол на Хулиан Алварес в 13 мача за Атлетико Мадрид. Освен това аржентинският нападател вече има 8 гола в 20 мача в Шампионска лига. 

          Реми Кабела получи контузия и бе сменен в 16-ата минута от Едон Жегрова.

          Гризман пусна много добър извеждащ пас към Сьорлот зад гърба на отбраната на Лил. Сьорлот напредна и бе сам срещу Шевалие, след което опита да го прехвърли, но вратарят спаси.  

          Сьорлот направи трети много голям пропуск от началото на мача в 32-ата минута. Антоан Гризман намери Сьорлот с перфектен пас в наказателното поле на Лил, а нападателят се откъсна от своята опека и веднага стреля, но над напречната греда в аут. 

          Люка Шевалие направи впечатляващо спасяване в 33-ата минута, когато отрази много опасния удар с глава на Хосе Мария Хименес. 

          Лил направи много голям пропуск в добавеното време на първата част. Байо намери Жегрова, който бе изведен на страхотна позиция, но стреля над напречната греда в аут. 

          Хави Галан проби по левия фланг в 50-ата минута и подаде към Антоан Гризман, който стреля от границата на наказателното поле на Лил, но изключително неточно в аут. 

          Лил успя да изравни резултата в 61-ата минута. Тома Мюние подаде към Едон Жегрова, който с диагонален удар от границата на наказателното поле на Атлетико Мадрид не остави никакви шансове на Ян Облак, пращайки топката в десния ъгъл на вратата му. 

          Хулиан Алварес намери Антоан Гризман в наказателното поле на Лил в 66-ата минута, но французинът стреля в аут. 

          Съдията Марко Гуида свири дузпа за Лил в 70-ата минута за нарушение на Коке срещу Бенжамен Андре. ВАР разгледа ситуацията продължително време, което допълнително увеличи напрежението на терена. Диего Симеоне също не успя да сдържи емоциите си и получи жълт картон за протестите край страничната линия. От Атлетико Мадрид имаха претенции, че Андре е играл с ръка преди да играе с топката и да бъде изритан от Коке. Топката наистина се удари в ръката на Андре, но тупна от терена в ръката му. 

          Джонатан Дейвид изпълни дузпата в 74-ата минута и прати топката в центъра на вратата, докато Ян Облак се хвърли вдясно. 

          Пред Анхел Кореа се откри добра възможност в 84-ата минута от границата на наказателното поле на Лил, но стреля неточно в аут. 

          Минута по-късно Самуел Лино направи отличен пробив, навлезе в наказателното поле на Лил и стреля, но Люка Шевалие плонжира и успя да избие в корнер. 

          В 86-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Лил и пред Джулиано Симеоне се откри превъзходен шанс да вкара, но след удара му топката рикошира в главата на Шевалие и излезе в корнер. 

          Лил направи резултата 3:1 в 89-ата минута. Получи се меле в наказателното поле на Атлетико, където Джонатан Дейвид бе най-съобразителен и вкара топката за трети път във вратата на Ян Облак. 

          Лил вече има 6 точки, докато Атлетико Мадрид е с три, след като вече има две загуби. 

          На 5 ноември Лил се изправя срещу Ювентус, а Атлетико Мадрид гостува на Пари Сен Жермен. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions