Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Поражение за Балкан

          Това е трета поредна загуба за българите във ФИБА къп

          Балкан допусна ново поражение и вече почти няма шансове за класиране в следващата фаза на ФИБА Къп. Селекцията на Васил Христов отстъпи драматично на грузинския Кутаиси 2010 със 78:86 в среща от третия кръг на надпреварата, изиграна в „Арена Ботевград“.

          „Зелените“ държаха съдбата си в свои ръце през целия мач, но в края баскетболистите на Константин Тугуши нанесоха своя удар за първи успех във втората по сила надпревара, организирана от ФИБА. Двубоят за Балкан не доигра Тайеър Маршал, понеже направи 5 лични нарушения. Домакините спечелиха първата четвърт с 8 разлика, а на полувремето резултатът бе 36:28 в тяхна полза.

          Обратът започна през второто полувреме, като в 27 минута българите вече водеха само с 1 точка – 51:50, но в края на третата част отново дръпнаха – 61:57. Тимът на Васил Христов не издържа в последните десет минути. Кутаиси изравни за 72:72, минута след това гостите поведоха със 76:72, а после и с 82:76. В тези моменти балканци бяха неузнаваеми и заслужено загубиха. Георги Боянов и Иван Гаврилович нанизаха по 24 точки за тима от Ботевград. Георги Корсантия блесна за победителите с 27 точки и 11 борби. Маркуил Смит и Илайджа Джойнър реализираха по 16. Бека Бекаури завърши с 10 точки.

          На 30 октомври (сряда) Балкан ще домакинства на Билбао, докато отборът от Кутаиси ще приеме Приевидза.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions