Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          7 души са обвинени за кибертормоз срещу режисьора Тома Жоли

          Френските власти съобщиха днес, че са повдигнали обвинения на 7 души във връзка с кампания за кибертормоз, насочена срещу режисьора Тома Жоли, който беше артистичен директор на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Париж, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

          Жоли стана мишена на изпълнена с омраза онлайн кампания, осеяна с хомофобски и антисемитски обиди, след нашумялото, но предизвикало спорове шоу за откриването на Олимпийските игри през юли, включващо хомосексуалисти. Той подаде жалба на 31 юли.

          Парижката прокуратура, която започна разследване, заяви днес, че тези арести са само „първата вълна“ от задържания и се очакват още, докато властите разширяват разследването си.

          Срещу седемте обвиняеми, които са на възраст от 22 до 79 години, са повдигнати обвинения в отправяне на смъртни заплахи, обиди с утежняващи обстоятелства и кибертормоз, като е възможно те да бъдат осъдени на затвор и плащане на значителни глоби.

          Церемонията по откриването на Олимпийските игри на Жоли беше дръзка смесица от френски традиции и изява на ЛГБТ общността, включваща изпълнители травестити, пищни подиуми и сцена, за която някои направиха паралел с „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи.

          Събитието, което се проведе край река Сена и в което участваха звезди като Селин Дион и Лейди Гага, беше замислено като празник на свободата и приобщаването. Но то се превърна в повод за критики и крайнодесни политици и религиозни фигури осъдиха някои сцени като провокативни.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions