Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Загуба за Лудогорец в Белгия

          Разградчани отстъпиха с 2:0 на Андерлехт

          Лудогорец допусна второ поражение в груповата фаза на Лига Европа. В мач от третия кръг шампионите бяха надиграни – 2:0 за Андерлехт. Попаденията вкараха Едози и Дрейер през второто полувреме. Родният състав игра над 1 час с човек по-малко, след като Кайо Видал получи директен червен картон за удар без топка. Освен това още шестима играчи на разградчани получиха официални предупреждения, което допълнително изнерви гостите.

          Възпитаниците на Игор Йовичевич можеха да открият резултата още във втората минута. Тогава Рик Джонатан центрира от корнер, топката попадна в Диниш Алмейда, но защитникът някак си не успя да реализира от непосредствена близост. В 12-та минута белгийците също пропиляха прекрасен шанс. След добро подаване от фланга, Васкес стреля с глава, но Бонман се намеси чудесно. Последваха ситуации пред Джонатан и Дуарте, но резултатът продължаваше да бъде непроменен. Така се стигна до 30-та минута. Кайо Видал беше задържан от Дегрийф в центъра на терена. Това изнерви бразилеца, който удари с лакът опонента си. Първоначално главният рефер не декорира Видал, но след намесата на ВАР се стигна до червен картон. До края на полувремето нямаше особено интересни ситуации и така тимовете се прибраха в съблекалните за почивка при 0:0.

          Втората част стартира с разменени удари на Ашимеру и Нареси. Диниш Алмейда също пропусна възможността си. В 64-та минута Шимич отправи доста неточен изстрел. Четири минути след това Андерлехт поведе. Тогава се разписа Едози, след като преди това Бонман отрази удар на домакините. Малко преди края на редовното време Дрейер можеше да удвои преднината на тима си, но стреля встрани. Същинската драма те първа предстоеше. В 90-та минута Лудогорец получи право да изпълни пряк свободен удар. Педро Нареси надскочи всички и стреля с глава, а топката се отби от гредата. При добавката Руан Круз изравни. Радостта за шампионите на България бе кратка, защото след проверка на ВАР се оказа, че Нареси е бил в засада. Това сякаш окончателно пречупи съпротивата на гостите и те допуснаха втори гол. При една контраатака Дрейер получи добро подаване и останал сам срещу Бонман не сбърка – 2:0.

          С регистрираната загуба Лудогорец остава само с една  точка след три мача и е на 33-то място от 36 тима. От своя страна белгийците са трети с 9 пункта. В следващия кръг лудогорци приемат Атлетик Билбао на 07.11., а днешните домакини гостуват на РФС (Рига).

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions