В МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен стартира клинично проучване на хранителна добавка с лиофилизирано магарешко мляко и магнезиев сулфат, целящо да докаже положителното ѝ въздействие върху имунната система и здравето.
- Реклама -
Проектът за изследванията се реализира с европейско финансиране по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията 2021–2027“ и включва изграждане на научно-развойен капацитет и пилотна производствена линия до есента на 2026 г.
„В нашата разработка магнезиевият сулфат е допълнение към всички полезни съставки на магарешкото мляко, като подсилва тяхното действие. Продуктът ще се произвежда като сух субстрат. Определено количество от него ще се влага във флакони по 100 мл и в тях ще се разрежда преди употреба. Производствената линия е в Сливен за ограничени количества, тъй като е стартова за клиничните изпитвания. Нашите наблюдения ще бъдат предимно за влиянието на магарешкото мляко върху имунитета, върху алергични заболявания, хронични заболявания на белия дроб, сърдечносъдови и неврологични заболявания“, заяви управителят на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков.
Според проф. д-р Николина Найденова от Тракийския университет в Стара Загора, съставът на магарешкото мляко притежава антибактериални, противовъзпалителни и противотуморни свойства. В проучването ще се включат доброволци от три възрастови групи, след медицински преглед и подписано информирано съгласие. Суровината ще се доставя от ферма в с. Селиминово.
В МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен стартира клинично проучване на хранителна добавка с лиофилизирано магарешко мляко и магнезиев сулфат, целящо да докаже положителното ѝ въздействие върху имунната система и здравето.
- Реклама -
Проектът за изследванията се реализира с европейско финансиране по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията 2021–2027“ и включва изграждане на научно-развойен капацитет и пилотна производствена линия до есента на 2026 г.
„В нашата разработка магнезиевият сулфат е допълнение към всички полезни съставки на магарешкото мляко, като подсилва тяхното действие. Продуктът ще се произвежда като сух субстрат. Определено количество от него ще се влага във флакони по 100 мл и в тях ще се разрежда преди употреба. Производствената линия е в Сливен за ограничени количества, тъй като е стартова за клиничните изпитвания. Нашите наблюдения ще бъдат предимно за влиянието на магарешкото мляко върху имунитета, върху алергични заболявания, хронични заболявания на белия дроб, сърдечносъдови и неврологични заболявания“, заяви управителят на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков.
Според проф. д-р Николина Найденова от Тракийския университет в Стара Загора, съставът на магарешкото мляко притежава антибактериални, противовъзпалителни и противотуморни свойства. В проучването ще се включат доброволци от три възрастови групи, след медицински преглед и подписано информирано съгласие. Суровината ще се доставя от ферма в с. Селиминово.
Есенният литературен сезон на Столична библиотека започва на 11 септември от 18:30 ч. в Американския център с премиера на книгата „Емилия Радева – Животът...
Апелативният съд в София ще гледа въззивната мярка на 22-годишния Даниел Т., обвинен, че е предизвикал инцидента с трамвай на 2 септември, предаде БГНЕС.
Случаят...
Тези безделници нямат ли си друга работа