събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Сийка Милева за задържания румънски министър: Приложена е европейска заповед за арест (ВИДЕО)

      „Вчера около 18:30 часа на ГКПП „Кулата“ е спряна румънска гражданка, която е бивша министърка на туризма, осъдена за корупция „, това заяви Сийка Милева от прокуратурата на брифинг по въпроса със задържането на румънски гражданин на територията на България.

      По думите ѝ това е Елена Удря.

      „Приложени са ни европейската заповед за арест на румънски, както и попълнен формуляр А, който се изисква от нея, както и заповедта за задържане за 24 часа“, добави тя.

      „Наблюдаващият прокурор е постановил мярка от 72 часа“, уточни Милева.

      „Това, което следва от тук нататък е Окръжният съд в Благоевград да насрочи отркито заседание с участието на трима съдии и прокурор. На лицето следва да бъде назначен преводач, ако не говори български и защитник, ако няма такъв“, подчерта тя.

      „Предаването на искането лице следва да се осъществи не по-късно от 10 дни след влизане в сила на съдебното решение“, добави Сийка Милева.

      „Има процедура самото лице да поиска да бъде предадено на румънските съдебни власти. Българските и румънските съдебни власти са в постоянен контакт, като ние ги уверихме, че всичко ще бъде изпълнено в максимално кратки срокове предвид европейското и българското законодателство. Към момента се чака превод на български на Европейската заповед за арест. Едва след това ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Благоевград да се гледа самото производство по предаването на лицето. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – София“, уточниха от прокуратурата.

       

      ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ