събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      НА ЖИВО: Всички църковни камбани в Обединеното кралство бият за Кралицата

      9 септември ще бележи зората на нова ера в Обединеното кралство и около Британската общност.

      Чарлз – най-дълго управлявалият наследник в страната, когото британците толкова са свикнали да гледат в сянката на майка му – започна своето царуване като крал. Скоро той ще пътува до Лондон и ще се представи пред света като новия монарх.

      Междувременно ще има поредица от почести към кралица Елизабет II, чието управление започна след Втората световна война и продължи седем десетилетия.

      Ето какво ще се случи в петък.

      • Крал Чарлз III пристига в Лондон: Кралят прекара четвъртък вечерта в замъка Балморал в Шотландия, където майка му почина на 96-годишна възраст. В петък той се отправя към британската столица и ще се появи за първи път в новата си роля. 
      • Монархът има аудиенция при Лиз Тръс: Чарлз III ще се срещне за първи път с новия британски премиер Лиз Тръс, която покойната кралица назначи за ролята във вторник в последния си официален акт. 
      • Църквите бият камбаните за кралицата: Очаква се в 12 ч. местно време всички църкви в Обединеното кралство да бият камбаните си цял час, за да отдадат почит на покойния суверен. Камбаните ще бият в катедралата „Свети Павел“ и Уестминстърското абатство в Лондон, в Уиндзор и в катедралите в столиците на другите нации от Обединеното кралство – Единбург, Кардиф и Белфаст.
      • Законодателите отдават почит: Също в 12 ч. местно време, депутатите в Камарата на общините ще започнат ​​ден на почит към кралицата в парламента. Това ще даде възможност както на висши, така и на малко известни законодатели да споделят опита си с кралицата и да разсъждават върху нейното управление.
      • Кралски оръжеен салют: В 13:00 местно време, салют ще се проведе в кралските паркове и имоти в Обединеното кралство, включително Хайд парк в Лондон и пред Бъкингамския дворец в Грийн Парк. Ще има 96 военни поздрава, по един за всяка година от живота на кралицата.
      • Обръщение на крал Чарлз III: По-късно през деня новият монарх ще направи първото си обръщение към скърбяща нация и ще отдаде своята почит към покойната си майка.
      • Служба в Сейнт Пол: Вечерна служба с молитва и размисъл ще се проведе в лондонската катедрала Сейнт Пол.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ