Search Suggestions
      четвъртък, 03.10.24
      19.8 C
      София
      20 C
      Пловдив
      17 C
      Варна
      Search Suggestions

          Киев сравнява Русия с ИД след видео с обезглавяване

          Украйна сравни Русия в сряда с Ислямска държава, след като онлайн се появи видео, показващо руски войници, които се снимат как обезглавяват украински пленник с нож.

          Ройтерс не можа веднага да потвърди автентичността или произхода на видеото, разпространено в социалните медии, което показва как мъж в униформа обезглавява мъж, който носи жълтата лента на ръката, използвана от украинските войници.

          Няма незабавен коментар за видеото от Москва, която отрече в миналото нейните войски да извършват зверства по време на пълномащабната инвазия, която Русия започна миналата година.

          „Има нещо, което никой в света не може да пренебрегне: колко лесно убиват тези зверове“, каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение.

          „Ще има правна отговорност за всичко. Поражението на терора е необходимо.“

          Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза в Туитър: „Ужасяващо видео на руски войски, обезглавяващи украински военнопленник, се разпространява онлайн.

          „Абсурдно е Русия, която е по-лоша от ИД, да председателства Съвета за сигурност на ООН“, каза той, имайки предвид Съвета за сигурност на ООН, където Русия пое ротационното председателство този месец. „Руските терористи трябва да бъдат изгонени от Украйна и ООН и да бъдат подведени под отговорност за своите престъпления.

          Бойци от Ислямска държава в Ирак и Сирия бяха известни с пускането на видеоклипове на обезглавяване на пленници, когато контролираха част от тези страни от 2014-2017 г.

          Украинската агенция за вътрешна сигурност съобщи, че е започнала разследване за предполагаемо военно престъпление във връзка с видеото.

          „Вчера в интернет се появи видео, на което се вижда как руските окупатори проявяват своята зверска същност – жестоко измъчват украински пленник и му отрязват главата“, написаха от СБУ в Telegram.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions