петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ изпращат на Израел един от най-големите самолетоносачи в света

      Американският самолетоносач „Джералд Форд“ – един от най-големите в света, и придружаващата го ударна група от военни кораби, ще отплават към Източното Средиземноморие, за да бъдат готови да окажат помощ на Израел.

      Това е наредил Пентагонът, става ясно от съобщение на двама официални представители на САЩ, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

      Американският самолетоносач „Джералд Форд“ с неговите приблизително 5000 моряци и десетки бойни самолети и хеликоптери на палубата ще бъдат придружавани от крайцери и разрушители като демонстрация на сила.

      Президентът на САЩ Джо Байдън каза на премиера Бенямин Нетаняху в неделя, че допълнителна помощ за израелските отбранителни сили е на път и ще пристигне през следващите дни.

      Според Вашингтон смъртоносните атаки на „Хамас“ може да са били мотивирани от възможността за потенциално нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия.

      „Хамас“ обяви, че ударите са били предизвикани от „ескалиращи израелски атаки срещи палестинци в Западния бряг и Ерусалим“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ