четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Извънреден евакуационен полет ще излети от София за Израел

      Евакуационен полет за Тел Авив на „Юропиън Еър Чартър“ ще излети днес от Летище София. Самолетът ще излети от България празен и ще се върне с пътници, евякуирани от Израел. 

      Полетът трябваше да се осъществи вчера, но беше отменен и отложен в ранния следобед. „Сигурността и безопасността на пътниците и екипажа са на първо място за нас“, казаха от дружеството.

      Заради войната в Израел десетки полети в последните дни са отменени, а надеждата за сънародниците ни остава във външното ни министерство. Оттам посочват, че в момента водят разговори с две групи граждани: 

      Български граждани, краткосрочно пребиваващи в Израел, и изпаднали в трудна ситуация, без да могат да се приберат в България. Втората група са постоянно пребиваващи в Израел български граждани, повечето, от които са с двойно гражданство. 

      От летището информират, че обстановката е спокойна, въпреки някои отменени полети. Към момента полетът до/от Тел Авив на „България еър“, планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието. 

      Български граждани все още има както в Израел, така и в Газа. Хората с българско гражданство в Израел са хиляди, а с 15 българи, които се намират в ивицата Газа няма контакт. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ