неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Тихомълком: Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе и спря дейност

      Генералното консулството на Руската федерация във Варна се изнесе от обичайната си локация и спря дейност, съобщава Moreto.net.

      Официалното спиране на работа се е случило на 2 октомври, когато консулството е спряло приемането и издаването на документи, научи Moreto.net. От около две седмици са премахнати информационните табели на входа на имота, намиращ се на ул. „Македония“ в центъра на Варна.

      Премахнати са и охранителните камери, които са били разположени по оградата на дворното място.

      Все още пред официалния вход дежури патрулен автомобил със служители на жандармерията, показа проверка на място.

      Въпросите на Moreto.net отправени към Външно министерство и към Посолството на Русия относно съдбата на консулството във Варна вече седмица стоят без отговор.

      По неофициална информация, имотът, в който се помещаваше руското консулство във Варна, е собственост на Министерството на външните работи, а договорът за наем с Руската федерация изтича на 1 ноември, пише още Moreto.net.

      Късно снощи от Посолството на Русия в България все пак индиректно потвърдиха информацията, че консулството във Варна вече не функционира.

      В официално съобщение се посочва, че консулски услуги се извършват само посолството на Русия в София и в офиса на почетния консул на Русия в Бургас.

      Посочва се още, че за възобновяването на работата на Генералното консулство на Русия във Варна ще бъде съобщено допълнително.

      Moreto.net припомня, в последните дни на юни м.г. България експулсира 70 руски дипломати, сред които бе и Владимир Климанов, Генерален консул на Руската федерация във Варна. От там насетне консулството във Варна остана със силно орязани функции.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ