събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Хамас: Израелският удар срещу най-голямата болница в Газа е убил 13 души

      Правителството на Хамас в Ивицата Газа каза в петък, че при израелски удар срещу най-голямата болница на територията са убити 13 души, предава Аларабия.

      „Тринадесет мъченици и десетки ранени при израелски удар срещу комплекс Ал-Шифа днес“ в центъра на град Газа, се казва в правителствено изявление, което дава данни за жертвите, които АФП не успя веднага да провери независимо.

      Директорът на болница Ал-Шифа Мохамад Абу Салмия каза, че „израелски танкове са стреляли по болница Ал-Шифа“, докато израелските военни не са предложили незабавен коментар.

      Израел съобщи за тежки боеве в четвъртък близо до болницата, като каза, че е убил десетки екстремисти и е унищожил тунели, които са ключови за способността на Хамас да се бие.

      Израелската армия многократно е обвинявала Хамас, че използва болници, особено Ал-Шифа, за координиране на атаките си срещу армията, а също и като убежища за своите командири.

      Властите и лекарите на Хамас отричат обвиненията.

      Обещавайки да унищожи Хамас, Израел отвърна с въздушна бомбардировка и наземна кампания, която според министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Ивица Газа е убила повече от 10 800 души, предимно цивилни и много от тях деца.

      Свидетели казаха, че танкове са обградили някои други болници в град Газа, докато ожесточените боеве продължават, принуждавайки стотици хиляди хора да избягат на юг от територията през последните няколко седмици.

      Кадри на AFPTV показаха огнено кълбо и дим, издигащи се над града призори. Рано в петък можеха да се чуят звуци от очевидна стрелба и експлозии.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ