вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ген. Мутафчийски: Във ВМА работят кадри на световно ниво

      “През тези 30 години Академията не прилича на себе си и това е гордост на всички нас. Успяхме да я направим с най-добрите кадри на световно признато ниво”. Това заяви генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски, ръководителят на ВМА.

      Днес се честват 132 години от създаването на Военно-медицинска академия (ВМА).

      “Успяхме само през 2023 г. да инвестираме 18 млн., които са наши собствени средства, с 21% повишихме допълнителното държавно стимулиране на служителите ни, както и закупихме най-новата техника, нямаме никакви финансови задължения”, каза още ръководителят на ВМА.

      Мутафчийски допълни, че ще се инвестира в повишаване квалификацията на техните лекари и сестри.

      “Ще продължим да гоним развитието на доходите, да подобряваме условията, в които работят нашите хора. ВМА е притегателно място за работа, но ще го направим още по-добро”, подчерта ръководителят на Академията. “Продължавайте напред, имате цялата подкрепа на ВМА и на цялото политическо ръководство на Министерството на отбраната”, добави той.

      “Почти сигурно е, че няма семейство в България, което да не е получило помощ тук, излекувани и благодарни”, каза вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя подчерта, че 132 години ВМА е образцова болница. “Вие сте хора, които не гледат работното си време, идвате в почивните си дни само да видите своите пациенти, да погледнат и да дадат надежда на своите близки. Голяма част от вас не стоят пред прожекторите и пред камерите, вие сте на своя пост, където смелостта е вторият ви навик”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ