петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Bird: Измаменият американец Бретшнайдер е директор на офшорката на Асен Василев

      Американският гражданин Себастиан Бретшнайдер (Sebastian Bretschneider), който запорира сметките на бившата фирма на Асен Василев “СТВ Консълтинг” с иск за над 5 милиона лв., се оказа директор на офшорката “Акселберт” (Akselbert Ltd), свързана с министъра на финансите. Той има това качество от 31.05.2022, показва справка от Регистъра на Британските Вирджински острови, която BIRD получи официално от Комисията по финансите на островната държава.

      Това задълбочава още повече скандала “Винеткагейт“, който започна от претенциите на Бретшнайдер към фалиралата “СТВ Консълтинг” и разкритията на BIRD за съмнителни имотни сделки на “СТВ Консълтинг”, Даниел Лорер и “Кралицата на винетките” Светослава Арнаудова.

      До момента около “Винеткагейт” се оформят три сюжетни линии с индикации за закононарушения:

      Измама на американски гражданин чрез имотни сделки на “СТВ Консълтинг”;

      Същите имотни сделки са на нереални цени и с лице, чийто бизнес с продажби на винетки зависи от държавата;

      Офшорката на Асен Василев.

      Името на Себастиан Бретшнайдер вече се появи в първите два сюжета, които бяха обект на разследване на BIRD, а след това и на други медии – Капитал, Дойче Веле, Сега. Те надградиха информацията и поставиха нови въпроси, на които оскъдните публични реакции на Асен Василев и Даниел Лорер и до момента не дават отговори.

      Новата информация вече свързва Бретшнайдер и с офшорката на Асен Василев, като така той става ключово лице за разплитане на ребуса. Намеренията на американеца да търси справедливост в България изглеждат все по-сериозни след като той внесе гаранция от 35,000 лв. и още 6,000 лв. за заплата на временния синдик на “СТВ Консълтинг”.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ