неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      СРЕЩА: Тръмп прие Орбан и го нарече „бос“

      Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се срещна във Флорида с унгарския премиер Виктор Орбан, предадоха световните агенции.

      Във Флорида Орбан беше посрещнат от Тръмп в имението му в Мар а Лаго. Унгарският премиер публикува в „Инстаграм“ кадри от посрещането, което му устройва Тръмп. 

       
       
       
       
       
      Вижте тази публикация в Instagram.
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

      Публикация, споделена от Orbán Viktor (@orbanviktor)

      Още в началото унгарският лидер е поднесъл на бившата първа дама Мелания букет.

      Във видеокадрите от срещата се вижда как Тръмп хвали Орбан и го нарича „бос“.

      „Той е неполемична личност, защото той казва: „Нещата ще бъдат такива“ и всичко приключва. Нали така“, допълва Тръмп по адрес на Орбан, докато останалите членове на екипите им се смеят на този коментар, информира БТА.

      Вчера външният министър на Унгария Петер Сиярто, придружаващ Орбан, пък приветства „силата“ на Тръмп и намекна, че светът би бил по-мирен, ако той все още беше президент.

      „Ако Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ през 2020 г., войната в Украйна, която продължава вече трета година, нямаше да избухне и конфликтът в Близкия изток щеше да бъде разрешен много по-бързо“, написа той.

      Орбан подкрепя усилията за преизбиране на Тръмп и е в хладни отношения с администрацията на Джо Байдън, която не покани Унгария на срещата на върха за демокрацията, организирана след встъпването в длъжност на президента. Унгарски официални лица пък обвиниха посланика на Байдън в Унгария, бившия правозащитник Дейвид Пресман, че се намесва във вътрешните дела на правителството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ