четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Опит за убийство на Тръмп – бившият президент на САЩ беше прострелян (ВИДЕО)

      Бившият президент Доналд Тръмп беше мишена на опит за убийство в събота на митинг в Пенсилвания, дни преди да приеме номинацията на Републиканската партия за трети път. Залп от стрелба предизвика паника, а окървавеният Тръмп  каза, че е бил прострелян в ухото, докато размахваше юмрук в демонстрация на предизвикателство.

      От екипа на Тръмп заявиха, че той се чувствал „добре“ след стрелбата, която според него е пробила горната част на дясното му ухо.

      „Веднага разбрах, че нещо не е наред в това, че чух свистящ звук, изстрели и веднага усетих как куршумът разкъсва кожата. Получи се кръвоизлив“, написа той в сайта си в социалните медии.

      Служители на реда съобщигха пред Асошиейтед прес, че нападателят, който е открил огън по време на митинга, е 20-годишен мъж от Пенсилвания.

      Стрелецът е мъртъв, един участник в митинга е убит, а други двама зрители са ранени, се казва в изявление на Тайните служби. Инцидентът се разследваше като опит за убийство.

      Представители на правоприлагащите органи казаха пред репортери, че условно са идентифицирали заподозрян стрелец, но не са готови да го направят публично. Те също така казаха, че все още не са установили мотива.

      78-годишният Тръмп точно беше започнал речта си, когато проехтяха изстрели. Той хвана дясното си ухо с ръка, след което свали ръката си, за да го погледне, преди да падне на колене зад подиума и преди агентите на Сикрет Сървис да се втурнат и да го покрият. Той се появи около минута по-късно, червената му шапка „Make America Great Again“ беше съборена и можеше да бъде чут да казва „чакайте, чакайте“.

      Стрелбата се случва по-малко от четири месеца преди изборите на 5 ноември, когато Тръмп е изправен пред изборен реванш с президента демократ Джо Байдън. Повечето проучвания на общественото мнение, включително тези на Reuters/Ipsos, показват, че двамата са в близка конкуренция.

      Байдън каза в изявление: „Няма място за този вид насилие в Америка. Трябва да се обединим като една нация, за да го осъдим.“

      Снимка: БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ