неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Мицкоски: Гръцките политици да не се държат като талибани

      Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че е негово човешко право да нарича страната си „Македония“ и призова гръцките политици да не се държат като талибани по отношение на Преспанското споразумение.

      На пресконференция в македонския парламент Мицкоски отвърна на реакциите от официална Атина и заявката от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, че въпросът за нарушаването на Договора от страна на Скопие може да бъде поставен на предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

      Бъдещият премиер на РСМ каза, че в Гърция има „истерия“.

      „Предполагам, че истерията в южната съседка е заради изборите. Не очаквам талибанско отношение и талибанско поведение от нито един политик, както и цензура на основните човешки права. Всичко, което се съдържа в Преспанското споразумение, е част от нашата правна система и конституционен ред, бъдещото правителство на ВМРО-ДПМНЕ ще го спазва. Моето човешко право, гарантирано от много конвенции, е правото на свобода на изразяване и слово. Не се сърдя на политиците, когато не казват цялото и пълно име на своята държава, а само края или част от това име. Моята родина във всяко мое изказване е Македония и тя ще си остане Македония“, каза Мицкоски.

      „Ако въпросът бъде повдигнат на срещата на върха на НАТО през юли, моето послание ще бъде, че „бих искал да изградя мостове на сътрудничество с нашите съседи. Македония и хората са мирни и гостоприемни. Така се държим ние, очаквам и нашите съседи да се държат така – да си сътрудничат и да поддържат добросъседски отношения“, добави бъдещият премиер на РСМ. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ