петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Масови гробове и чували за трупове: Болница Ал-Шифа, след като Израел изтегли силите си

      След като израелските сили се изтеглиха от огромния болничен комплекс Aл-Шифа в град Газа на 1 април, след втория им набег там, смаяните палестинци, които гледаха изгорелите руини, казаха, че мирише на смърт. През последните осем месеца на война болниците бяха обект на многократни атаки, като Израел твърди, че се използват като бази от Хамас, нещо, което групата отрича.
      Но събитията в Aл-Шифа – някога най-голямото и най-добре оборудвано медицинско заведение в ивицата Газа – може би са били най-драматичните. Двуседмичната изненадваща атака, започнала след като Израел каза, че Хамас се е прегрупирала на мястото, беше описана от израелското правителство като „прецизна и хирургична“. Неговият говорител Ави Хайман заяви, че е поставил „златния стандарт на градската война“, предаде BBC. 

      Той каза: „Извадихме над 200 терористи. Задържахме над 900 терористи без нито една цивилна жертва. С разлагащи се тела, стърчащи от пясъка, натрупан от бойни булдозери в дворовете на ал-Шифа, твърдението, че не е имало цивилни жертви, веднага беше поставено под въпрос. През последните седмици четири масови гроба бяха открити на мястото, като палестинските екипи за търсене казаха, че са открити няколкостотин тела“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ