Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          СГП инициира план за борба с войната по пътищата

          „Години наред се поставят едни и същи въпроси, набелязват се едни и същи мерки и в крайна сметка продължава отнемането на човешки животи”. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова, предаде репортер на БГНЕС.

          Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема: “Предложения за законодателни промени при разследване на пътнотранспортни произшествия”.

          Кирилова подчерта, че тази среща няма да е последна и ще се изготви план за действие, след което призова всички заинтересовани лица да се занимават наистина с проблемите. “Така поднесените проблеми няма да могат да се решат по този начин. Трябва да направим още срещи с правосъдното министерство, но и със социалното такова, за да се види кое ще бъде приемно за вас и за прокурорите, които назначават експертизите”, смята Кирилова.

          Тя изрази надежда след съставянето на този план, депутатите да изготвят нужните промени, за да няма повече загубени животи.

          “Продължаваме да бъдем страната с много жертви на пътя. Много е трудно да се опитваш да обясниш защо системата не работи или защо тя работи бавно”. Това заяви и Елена Каракашева, заместник-главен прокурор.

          От своя страна служебният министър на правосъдието Мария Павлова коментира, че проблемите са много и са комплексни.

          “Доклад ще бъде изготвен, за да покаже какви са причините жертвите на пътя да се увеличават. В този доклад ще бъдат предложени и законодателни промени, защото се видя, че законодателни действия на парче не дават искания резултат”, заяви министър Павлова.

          Председателят на комисията по правни въпроси в 49-то НС Анна Александрова бе категорична, че са поели ангажименти за промени в наредбите, както и за законодателни мерки. /БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions