петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ Е ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА

      Наградите „Полицай на годината“ бяха раздадени за 21-ви пореден път. Тази година призовете бяха 4 индивидуални, 4 колективни, 2 поощрителни и един специален.

      Голямата индивидуална награда „Полицай на годината“ беше присъдена на Димитър Георгиев от Криминална Полиция за разследване и залавяне на над 46 криминално проявени и проведено разследване свързано с противодействие на организации занимаващи се с наркотици. Наградата връчи лично министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

      Първи подгласник стана Виктор Празов от Пловдив, а втори Живко Даскалов – началник група „Престъпления против личността“ в сектор Криминална Полиция.

      С трета индивидуална награда беше отличен Славей Бисеров, полицай в Гранично полицейско управление.

      Поощрителна награда взе Галин Петков. С приза голяма колективна награда се сдобиха служители те на Главна Дирекция „Гранична полиция” Елхово заради действията на сектора по границата ни с Турция и в памет на загиналия при пътен инцидент Асен Асенов.

      Втората колективна награда беше връчена на „Сектор Грабежи”, за това, че грабежите в столицата са намалели с над 1/4 през изминалата 2014г. Специалната награда бе присъдена на полицай Стефан Русев от Сливен, който на 14-ти декември открива загубени деца в местността Сините камъни над Сливен и ориентира спасителния екип. След награждаването министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коментира предстоящата реформа.

      Въпреки че МВР не може да си позволи да съкращава оперативни служители, според Вучков служителите в администрацията са твърде много. Бюджетът на МВР за заплати е твърде ограничен и съкращения ще има. Вучков се надява на широка парламентарна подкрепа за реформата в МВР.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ