петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОЙ СТАНА ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА?

      Главен инспектор Иван Пачов, началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Димитровград, получи наградата „Пожарникар на годината“ лично от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Огнеборецът беше отличен заради отличната работа на местната противопожарна служба по време на водните бедствия през изминалата година. Отличието се връчва за 20-та поредна година от ръководството на МВР.

      Горд съм, че в този момент мога да ръководя един от двата стълба на МВР и това е пожарната, заяви Веселин Вучков, поздравявайки за всички успехи, постигнати през 2014 г. Българските пожарникари се явяват последна опора на държавността, похвали той служителите на пожарната. По думите му в последните дни на наводнения забелязал, че евакуираните хора разчитали на огнеборците и хорското доверие било най-голямата почит.

      До края на тази година автомобилният парк на пожарната ще бъде на 90% обновен, ще се подновят и личните предпазни средства, гарантира силовият министър. 330 милиона лева европейски пари от 2012 г. досега били инвестирани за пълно обновяване на автомобилния парк на пожарната.

      За думите доблест, чест, гражданска ангажираност можем днес с пълна убеденост да кажем – това са българите и това е България, похвали пожарникарите силовият вицепремиер Меглена Кунева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ