събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Арестуваха 10 души за убийството на малтийската журналистка

      Малтийската полиция арестува десет заподозрени за убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, съобщи премиерът Джоузеф Мускат, цитиран от „Ройтерс“. Решението идва почти два месеца след като колата й бе взривена, докато тя караше.

      Всички заподозрени са малтийски граждани и повечето са с минали криминални прояви, посочи премиерът, без да даде повече подробности. Полицията има 48 часа, за да разпита заподозрените и да ги обвини или освободи.

      Каруана Галиция бе убита на 16 октомври. Тя имаше популярен блог, в който разкриваше случаи на корупция по високите етажи на властта. Разследванията имаха за прицел премиера и други високопоставени фигури в Малта.

      Миналата седмица участниците в делегацията на Европейския парламент, която посети Малта, за да проучи обвиненията в корупция по високите етажи на властта, поискаха да им бъде осигурена охрана и заявиха, че някои депутати са получили смъртни заплахи.

      Миналия месец европарламентът прие резолюция, с която призова Малта да подсили върховенството на закона, а Европейската комисия да следи отблизо страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ