четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Проф. Чуков: Отмъщението за Хания ще дойде от много страни

      Арабистът коментира убийството на лидера на "Хамас"

      Не само на „Хамас“, но на „Хизбула“ втори човек очевидно бере душа. Атаката срещу Хания беше на иранска територия, в много официална сграда, и това е директно нарушаване на суверенитета на Ислямската република. Ето това са три страни, които са пряко засегнати от двата удара. Нека да сложим и иранските прошиитски групировки, хутите, които също така станаха снощи обект на атаки от американските ВВС, така че всичко това го сложете в пакет и вероятно ще направят някакъв по-сериозен отговор. Така коментира за „Евроком“ арабистът проф. Владимир Чуков отмъщението за убийството на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания.

      Никой не предполагаше, че едва 12 часа след атаката срещу Фуад Шукар – това е вторият човек в „Хизбула“, ще бъде предприета атака в сърцето на Техеран срещу лидера на „Хамас“. Нещо, което наистина предполага невероятна координация, невероятна логистика и невероятно разузнаване, смята арабистът.

      Много бързо той ще бъде заменен. Нещо повече, дори преговорите, които се водеха с Израел не бяха в компетенциите на Исмаил Хания, той беше по-скоро политически лидер, добави проф. Чуков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ