четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Мота: Харесвам новия формат в Шампионска лига, Ювентус се цели високо

      Треньорът на Ювентус – Тиаго Мота, продължава да настоява, че Душан Влахович трябва да е готов за критиките по негов адрес. „Бианконерите“ тренираха в Континаса тази сутрин, а по-късно Мота даде пресконференция за предстоящия мач с ПСВ в Шампионска лига.

      „Бианконерите“ завършиха наравно 0:0 с Емполи в събота, като Влахович пропусна няколко добри положения през второто полувреме.

      „Влахович се справя добре, важно е да приемаме критиките“, красноречив бе Мота по адрес на сръбския нападател.

      „Нямам търпение да усетя този мач и да изпитам тези емоции“, започна треньорът за срещата с ПСВ Айндховен

      „Ще бъде хубав мач между два отбора, които искат да играят футбол. Всичко има значение във футбола. Изиграхме добър мач с Емполи, но не постигнахме желания резултат. Чувстваме се добре. Работим, за да изпитаме тези емоции от известно време (б.р. – Шампионска лига) и сме горди, че сме на този етап срещу топ отбор. Искам да видя голям мач и да го отведа там, където искаме ние, а не където ПСВ иска“, продължи Мота.

      „Харесвах предишния формат, харесвам и този“, каза някогашният халф за новия формат в Шампионска лига без групова фаза.

      „Ще се изправим срещу различни отбори, което е още по-мотивиращо, защото можем да изпитаме различни емоции от тези, които сме имали досега. Не мисля, че това ще повлияе на лигата, защото се фокусираме мач за мач. Мислим за утрешния. В ПСВ се чувстват спокойни с топката и са свикнали да играят между линиите. Ние трябва да вземем топката и да я използваме разумно. Когато атакуваме, трябва да ги принудим да играят различно от това, с което са свикнали“.

      „Проучване каза, че се нуждаем от 23 точки, за да се класираме и това не ме притеснява. Мисля само за утрешния мач, трябва да сме концентрирани и да имаме положителна енергия. Ще имаме време да помислим за останалото”, анализира наставникът на „бианконерите“.

      Бразилският защитник Данило е от три мача на пейката и не е ясно дали ще започне срещу ПСВ утре.

      „Данило е във форма. Важното е да продължи с тази решителност и да тренира добре. Същото важи и за другите играчи“, каза Мота.

      „Ювентус иска да завърши възможно по-високо“, отговори Мота на въпрос за желаната от Юве позиция в Шампионска лига.

      „В крайна сметка футболът е прост. 11 играчи атакуват и се защитават. Това искам да видя утре. Натискайте, помагайте си взаимно и следете това и в обратен ред, когато е необходимо. Трябва да сме стабилни, за да защитим вратата си, както сме правили досега”.

      Мота беше попитан за неговите фаворити за победата в Шампионската лига, но отговори с лаконичното „нямам идея“.

      „Не съм мислил за фаворитите, но осем или девет отбора могат да спечелят Шампионската лига“, завърши пресконференцията си Мота.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ