четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Балканско тенис-шоу в София!

      Григор Димитров и Новак Джокович изиграха прекрасен демонстративен двубой за радост на препълнената зала "Арена 8888 София"

      Първата ракета на България Григор Димитров спечели срещу един от най-великите тенесисти за всички времена Новак Джокович. Двубоят беше с демонстративен характер и имаше за цел да набере средства за фондацията на хасковлията. Българинът триумфира с 6:4, 2:6, 10:6. Сред посетителите в залата се отличаваха имената на Димитър Бербатов, Любо Ганев, кметът на София Васил Терзиев, Станислав Генчев, Катерина и Мануела Малееви и други.

      След първите четири гейма имаше равенство – 2:2, като Джокович и Димитров реализираха по един пробив. Двамата продължиха да бъдат близо в резултата до 10-тия гейм. Тогава Гришо проби подаването на Ноле и затвори първия сет – 6:4. Вторият период беше категорично за сърбина, като той го спечели с 6:2. Във връзка с приятелския характер на мача се стигна направо до шампионски тайбрек, където Григор триумфира категорично с 10:6. Последната точка с прекрасен форхенд реализира едно от децата, които подават топките.

      Цялото събитие за радост на близо 13 хиляди души премина с много настроение, забавление и шоу от двете тенис-звезди. Джокович през цялото време забавляваше публиката, като влизаше в контакт с нея. От своя страна хората редовно скандираха бурно имената на спортистите. Като част от представлението в началото на втория сет Новак и Григор размениха тениските си, показвайки, че притежават завидна физика. Преди началото на срещата влизащите в залата зрители се насладиха на ефектно светлинно шоу, а по-рано през деня световните тенис-величия проведоха тренировка с деца и дадоха съвместна пресконференция. Накрая имаше време и за музикално шоу. Ноле успя да изпълни акапелно един от известните български поп-фолк хитове – „Луда по тебе“. Цялата вечер премина с незабравими емоции за всички присъствали, а Григор Димитров и Новак Джокович показаха, че освен изключителни спортни звезди, са и прекрасни хора.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ