понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Главчев: Необходими са всеобщи усилия за гарантиране на сигурно дигитално пространство

      „Правителствата, бизнесът, академичните среди и гражданското общество трябва да работят заедно, така че цифровите технологии да допринасят максимално за насърчаване на устойчивото развитие, за гарантиране на сигурно дигитално пространство за всички и за премахване на цифровото разделение. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в Ню Йорк в рамките на интерактивния диалог „Към общо дигитално бъдеще“.

      Премиерът Главчев посочи, че Механизмът на ЕС за свързване на Европа (CEF2) е пример как съвместните усилия могат да усъвършенстват критичната цифрова инфраструктура. Наред с това инициативата за 5G коридор България-Гърция-Сърбия демонстрира как подобни партньорства могат да подобрят свързаността и да се преодолеят цифровите различия. Главчев акцентира също върху действащия в България Институт по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет, в сътрудничество с швейцарски университети. Това допълнително подчертава нашия ангажимент към технологичните иновации и привлича топ таланти в областта на изкуствения интелект, добави премиерът.

      Българският министър-председател специално обърна внимание на темите за киберсигурността, цифровата грамотност и защитата на личните данни. Изключително важно е да защитим всички хора, особено  децата, от заплахите в онлайн среда, изтъкна Главчев. Премиерът Димитър Главчев заяви още, че разширяването на цифровата инфраструктура, особено в слабо развити райони, е от съществено значение за равния достъп до дигиталната икономика, включително до образование, здравеопазване и икономически възможности.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ