вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тебас: Ситуацията около Барселона е преувеличена

      Тя е по-добре от това, което бе преди две години и след още две ще е още по-добре

      Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отново коментира ситуацията около финансовата ситуация на Барселона, като за пореден път в последните месеци потвърди, че положението им е по-добро от това преди две години. И Хавиер Тебар, и президентът на клуба Жоан Лапорта неколкократно говориха за това, че целта на каталунците е да влязат в правилата на Ла Лига или да достигнат тъй нареченото ниво 1:1, което значи да харчат толкова, колкото изкарват. Въпреки това те не успяха да го постигнат и в крайна сметка отново имаха проблеми с привличането на играчи през това лято.

      “Ситуацията около Барселона е преувеличена. Тя е по-добре от това, което бе преди две години и след още две ще е още по-добре. Има някои правила, които трябва да се спазват. Това са сложни, всеобхватни правила, които феновете трябва да разберат. Твърди се, че това дискредитира Ла Лига, но Барселона и Расинг не могат да имат повече свобода от останалите,” обясни шефът на Ла Лига.

      След това акцентира върху това, че ръководената от него футболна централа е първата, която се е задействала по казуса “Негреира”, но в крайна сметка е станало ясно, че няма данни за корупция. Първоначално от Барселона признаха, че са превели над 7 милиона евро на заместник шефа на съдийската комисия, но от “Камп Ноу” отрекоха това да е свързано с влияние върху реферите. В крайна сметка бе отправено обвинение от прокуратурата, но то не бе защитено в съда, който отсъди, че няма доказателства за продължителна корупция, каквото бе обвинението.

      “Първите, които докладвахме, за това бяхме Ла Лига. Най-важното да се изчисти образа е да се докладва всичко. Знаем какво се случи по делото “Негреира” и няма доказателства, че някой арбитър е бил подкупван. Към днешна дата няма данни за купени рефери. Казвам го, иначе щеше да стане ясно. Но имаше плащания, които да повлияят на изкачването и понижаването на реферите. Това също е спортна корупция, но присъдата не е същата. Наказуемо е по-лекото деяние,” заяви Тебас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ