сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      НА ЖИВО: Редовно заседание на Народното събрание

      Пленарно заседание на 50-о Народно събрание

      Пленарно заседание на 50-о Народно събрание

      Posted by Народно събрание на Република България on Tuesday, September 24, 2024

      Последни заседания на Народното събрание, преди депутатите да излязат във ваканция за предизборната кампания.

      Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация, които целят да се сложи край на злоупотребите с фиктивна адресна регистрация.

      Измененията са част от проектопрограмата на Народното събрание за 25 и 26 септември т. г. – последните два редовни пленарни дни преди началото на предизборната кампания за парламентарния вот на 27 октомври.

      Първа точка в предложения дневен ред е Законопроект за изискванията за достъпност на продукти и услуги. Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители и също така изменения в Закона за здравето.

      Предвидено е и изслушване на министъра на вътрешните работи Атанас Илков във връзка с неспазения законов срок за стартиране на Националния регистър за случаите на педофилия.

      Първа точка в четвъртък се предлага да бъде първото четене на изменения в Закона за защита на потребителите. След това депутатите ще разгледат на първо четене три законопроекта за насърчаване на доброволчеството, както и промени в Закона за закрила на детето и в Закона за индустриалните паркове.

      В проектопрограмата са годишните доклади за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“, на Държавна агенция „Разузнаване“, и на Служба „Военно разузнаване“ за 2023 г. Предвижда се заседанието да бъде закрито в тази си част, тъй като докладите са секретни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ