сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Рафаел Варан каза: „Край“!

      Бранителят ще остане в Комо, заемайки административен пост

      Бившият френски национал Рафаел Варан официално обяви края на своята кариера, едва на 31 години. Това се разбра от изявление, публикувано от последния му клуб Комо. Световният шампион от 2018-та година реши да прекрати състезателната си дейност, след като получи много тежка контузия през лятото, още в дебюта си за италианския тим. В кариера си Варан се прочу най-вече с изявите за Реал Мадрид (2011-2021г.). Там той спечели 18 трофея, сред които три титли на Испания и 4 купи от Шампионската лига. След това продължи да играе за Манчестър Юнайтед, завоювайки една ФА Къп. За националния отбор на Франция Рафаел Варан изигра 93 мача, стигайки до световната титла през 2018-та.

      Цялото изявление на Рафа гласи:

      „В кариерата си съм поемал много предизвикателства, издигал съм се отново и отново. Почти всичко трябваше да бъде невъзможно. Невероятни емоции, специални моменти и спомени, които остават за цял живот. Размишлявайки върху тези моменти, обявявам оттеглянето си от играта, която всички обичаме толкова много, с огромна гордост и чувство за постижение.

      Оставам на най-високо ниво, искам да съм силен, а не просто да държа на играта. Необходима е голяма доза смелост, за да слушате сърцето и инстинкта си. Желанието и нуждите са две различни неща. Падал съм и съм ставал хиляди пъти и този път е време да спра и да закача обувките си с последния ми мач, когато спечелих трофей на „Уембли“. Обичах да се боря за себе си, моите клубове, моята страна, моите съотборници и феновете на всеки отбор, за който съм играл. От Ланс до Манчестър, минавайки през Мадрид, и играх за националния ни отбор. Защитавах всяка емблема с всичко, което имах, и обичах всяка минута от пътуването.

      Играта на най-високо ниво е вълнуващо преживяване. Тествайте всяко ниво на вашето тяло и ум. Емоциите, които изпитваме, не могат да бъдат намерени никъде другаде. Като спортисти ние никога не сме доволни, никога не приемаме успеха. Това е нашата природа и това, което ни храни. Не съжалявам, не бих променила нищо. Спечелих повече, отколкото можех да мечтая, но освен отличията и трофеите, аз съм горд, че независимо от всичко, се придържах към принципите си да бъда искрен. Надявам се, че съм ви накарал да се гордеете.

      И така, нов живот започва извън терена. Ще остана в Комо, само без да нося футболните си обувки. Нещо, за което очаквам да споделя скоро. Засега, на феновете на всеки клуб, за който играх, на моите съотборници, треньори и персонал… от дъното на сърцето ми, благодаря ви, че направихте това пътуване по-специално, отколкото можеха да предвидят най-смелите ми мечти.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ