събота, 28.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Нюкасъл препъна Манчестър Сити

      "Свраките" развалиха сметките на "гражданите" в шестия кръг на Премиър Лийг

      Нюкасъл и Манчестър Сити завършиха помежду си при резултат 1:1 в може би най-интригуващия двубой от шестия кръг на Премиър Лийг. Йошко Гвардиол изведе гостите напред в резултата с гол в 35-тата минута. В 58-мата минута Антъни Гордън обаче изравни от дузпа и лиши шампионите от победата.

      „Свраките“ са вече пети в класирането с 11 точки, а шампионите са на челната позиция с 14. Във втори пореден мач обаче тимът на Пеп Гуардиола не успява да вземе трите точки във Висшата лига, след като завърши у дома 2:2 с Арсенал преди седмица.

      Александър Исак бе едно от отсъстващите по-сериозни имена в състава на Нюкасъл, докато белгийската звезда Кевин де Бройне пропусна срещата за Сити. И двамата са контузени. Испанският халф на гостите Родри също бе аут. Очаква се той да пропусне остатъка от сезона след тежката травма, която получи срещу Арсенал.

      В 35-тата минута хърватският защитник Йошко Гвардиол получи пас от Джак Грийлиш, влезе в наказателното поле на домакините, отигра много добре ситуацията и с прецизен техничен удар „матира“ стража Ник Поуп – 0:1.

      В 58-мата минута Антъни Гордън бе изведен очи в очи с бразилския вратар на Сити Едерсон. Стражът събори нападателя на земята и решението бе дузпа в полза на „джордитата“. Самият Гордън застана зад топката и не сбърка от бялата точка, изпращайки Едерсон в другия ъгъл – 1:1.

      След това домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа в една ситуация, а шампионите опитаха да извоюват победата в минутите до края, но това не се получи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ