Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Сестрата на Ким Чен Ун: Украйна и Южна Корея са „лоши кучета, отглеждани от САЩ“

          Заплаши да използва ядрени оръжия

          Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, нападна Украйна и Южна Корея, наричайки двете страни „лоши кучета, отгледани от САЩ“ и заплаши да използва ядрени оръжия, съобщава Politico. Тя е член на Комисията по държавните въпроси на Северна Корея. Нейното изказването идва след като стана ясно, че Пхенян изпраща войски в Русия. В изявлението си пред Корейската централна новинарска агенция сестрата на диктатора предупреди, че „военна провокация срещу държава с ядрени оръжия“ може да доведе до „ужасна“ и „невъобразима“ ситуация.

          Тя презира „безразсъдните забележки“ на Сеул и Киев относно държави с ядрени оръжия – каквито тя многократно каза, че Северна Корея има – описвайки двете нации като „лунатици“, които рискуват „унищожаването на цялата измет“.

          Яростното изявление идва след като се разбра, че Северна Корея изпраща свои войници да се бият заедно с Русия във войната ѝ срещу Украйна. Около 10 000 войници са били разположени в Русия, като се твърди, че прокремълски военни блогъри са заснели войниците във военна база. Пхенян и Москва засилиха военното си сътрудничество, след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун и руският президент Владимир Путин подписаха всеобхватен договор за стратегическо партньорство през юни, припомня медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions