Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Обявиха търг за ремонт на 40 трамвая

          „Столичен електротранспорт“ е пуснал търг за капитален ремонт на 40 трамвая. Заложено е пълно обновяване на старите съветски модели Tatra T6A2 и Tatra T6B5, които в момента обслужват линии като 3, 10, 15, 20 и др. Прогнозната стойност на процедурата е 56 млн. лв. без ДДС, а оферти се подават до 26 ноември.

          С обновяването ще бъдат добавени нова електроника и нископодова част. В цената е заложен и транспортът на мотрисите от депата в „Банишора“ и „Искър“ до ремонтна база на изпълнителя.

          Срокът за извършване на ремонта не трябва да е по-дълъг от 60 месеца от датата на сключване на договора. Дейностите ще се извършват поетапно за отделните трамваи, предвид което участникът следва да посочи график за извършване на услугата на всяка една трамвайна мотриса.

          Поръчката обхваща 20 трамвайни мотриси тип Т6А2 за междурелсие 1009 mm с рециклирани талиги и 20 броя трамвайни мотриси тип Т6В5 за междурелсие 1435 mm с рециклирани талиги. Всичките са произведени от CKD Tatra (Чехословакия) в началото на 90-те години, т.е. възрастта им е между 33 и 35 години. Самият модел е от средата на 80-те години на миналия век, отбелязва Economic.bg.

          Поради постоянната работа в силно агресивната градска среда, е необходимо да се извърши почистване с пясъкоструй на шасито и скелета и нанасяне на антикорозионно покритие, пише в поръчката. Всички носещи греди и колони с корозирали участъци следва да бъдат подменени с нови.

          Поръчката предвижда цялостно преобразяване на трамваите – от интериора до екстериора, включително талиги, ремонт на спирачните механизми и активаторите, смяна на въздуховoдите за обдухване на тяговите двигатели, поставяне на информационни табели, осветление.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions