В кухнята ни гостува шеф Николай Красимиров приготвяме изкусителна балканска пъстърва с домашно ньоки и билки - рецепта, която съчетава модерни техники и автентичен вкус.
- Реклама -
В кухнята ни гостува шеф Николай Красимиров приготвяме изкусителна балканска пъстърва с домашно ньоки и билки – рецепта, която съчетава модерни техники и автентичен вкус.
Необходими продукти
Ньоките
500 г картофено пюре (пюрето е без масло и без мляко, а чисти
картофи)
75 г пармезан – предварително настърган
125 г брашно 00
2 бр жълтък
Сол
Магданоз – на ситно
Копър – на ситно
Пюре от грах и спанак
20 г кромид лук
1 скилидка чесън
150 г краве масло
250 г замразен грах
150 г замразен спанак
Сол, Мента
120 мл Кокосова сметана
Балканска пъстърва
4 бр. Филета от пъстърва
Начин на приготвяне:
Ньоките:
Картофеното пюре се оставя да изстине и се смесва с брашното,
пармезана, жълтъците и нарязаните на ситно подправки. Омесва
се добре. Трябва да може лесно да се оформя във формата на
цилиндър.
Нарязват се на еднакви парченца и се сваряват в предварително
завряла и подсолена вода. Когато са готови се шокират в студена вода.
- Реклама -
В кухнята ни гостува шеф Николай Красимиров приготвяме изкусителна балканска пъстърва с домашно ньоки и билки – рецепта, която съчетава модерни техники и автентичен вкус.
Необходими продукти
Ньоките
500 г картофено пюре (пюрето е без масло и без мляко, а чисти
картофи)
75 г пармезан – предварително настърган
125 г брашно 00
2 бр жълтък
Сол
Магданоз – на ситно
Копър – на ситно
Пюре от грах и спанак
20 г кромид лук
1 скилидка чесън
150 г краве масло
250 г замразен грах
150 г замразен спанак
Сол, Мента
120 мл Кокосова сметана
Балканска пъстърва
4 бр. Филета от пъстърва
Начин на приготвяне:
Ньоките:
Картофеното пюре се оставя да изстине и се смесва с брашното,
пармезана, жълтъците и нарязаните на ситно подправки. Омесва
се добре. Трябва да може лесно да се оформя във формата на
цилиндър.
Нарязват се на еднакви парченца и се сваряват в предварително
завряла и подсолена вода. Когато са готови се шокират в студена вода.