неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Почина журналистът, който беше прострелян в Амстердам

      Известният холандски криминален репортер Петер Р. де Врийс е починал, след като беше прострелян през миналата седмица, съобщи „Ройтерс“, цитирайки холандската медия RTL.

      „Петер се бори до края, но не успя да спечели тази битка. Той почина, заобиколен от хората, които го обичаха“, каза семейството му в изявление, публикувано от RTL, телевизията, която нае Де Врийс като криминален репортер.

      Петер де Врийс, един от най-известните холандски репортери, борещ се срещу престъпления, беше прострелян в главата миналата седмица в центъра на Амстердам. Оттогава журналистът се бореше за живота си в болница. Полицията задържа трима заподозрени, „включително заподозрян стрелец“. Очевидци казаха пред местните медии, че 64-годишният журналист и телевизионен водещ е бил прострелян до пет пъти, включително веднъж в главата.

      Журналистът беше аплодиран за смелите си репортажи за холандския подземен свят. Той беше нападнат след едно от редовните си участия в телевизионно шоу. Стрелбата беше описана като „шокираща и неразбираема“ от служебния премиер Марк Рюте.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ