София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Борислав Сарафов: България е една от най-спокойните държави

„Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите"

39 сПравосъдие 630 Антония Лазарова

България е една от най-спокойните държави. Няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас - служителите на МВР. Това посочи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по време на Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите местни избори и приоритети на вътрешното ведомство в борбата с престъпността.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието.

„Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия“, каза още Сарафов.

Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

„Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат“, добави и.ф. главен прокурор.

От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите, посочи Борислав Сарафов, цитиран от БТА.