София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Четвърти ден: Издирват 32-годишен мъж от София

Николай Бодуров страда от епилепсия

16 сОбщество 369 Иванина Игнатова

32-годишният Николай Бодуров, който страда от епилепсия, е видян за последно на 21 септември край жилището си в столичния квартал „Кремиковци”, а след това следите му се губят. Обявен е за общонационално издирване.

„Когато е напуснал жилището си, е бил облечен с черна тениска и тъмносин анцуг. По-късно в деня на изчезването си е бил забелязан до ловната хижа в Челопечене, но с други дрехи”, обясни сестра му Виктория Бодурова в ефира на Нова.

Няколко дни преди да изчезне, мъжът е направил епилептичен припадък, при което е хоспитализиран. Сестра му обясни, че след като е изписан от болницата е бил в леко неадекватно състояние.

„Този път, по незнайни причини, това негово състояние продължи по-дълго и беше доста по-тежко от обикновено. Това е и основната причина да се притесняваме. При напускането си, той вероятно не е имал представа накъде и защо тръгва”, добави тя.

Николай е напуснал жилището си без лекарства, документи и ключове. Взел само телефона си, който вече е изключен. „Най-важното, когато бъде забелязан, е да се позвъни на 112. При припадък, трябва да спре гърчът”, каза още Виктория.