София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Гешев разговаря с президента на Евроджъст Ладислав Хамран за борбата с корупцията

Главният прокурор подчертал важността на Специализираната прокуратура
3 мПравосъдие 331 Ивана Иванова

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран в рамките на 15-я годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия, съобщава пресслужбата на Прокуратурата на Република България..

Сред основните теми, които Иван Гешев и Ладислав Хамран са обсъдили, са сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция.

Главният прокурор подчертал отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за Евроджъст. Гешев споделил с президента на Евроджъст, че “директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством Евроджъст, е „в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления”.

Ладислав Хамран даде висока оценка на работата на Националното бюро на България в Евроджъст и подчерта приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност., съобщават още от пресслужбата на Прокуратурата на Република България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!