София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Иван Хиновски: Русия пречи на Турция да ни помага, за да останем зависими от "Газпром"

Според енергийния експерт газовата криза е преекспонирана
4 сИкономика 951 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

"Ние, експертите, от години повтаряме, че България и Турция трябва да подпишат споразумение за междусистемна свързаност. В Турция има големи количества газ и България може да внася. Но там има геополитически натиск от Русия да не ни се помага, тоест България да остане зависима от "Газпром". Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски пред "НОВА". Той допълни, че го е чувал от турски бизнесмени.

Хиновски бе категоричен, че газовата криза е преекспонирана до голяма степен политичеси и според него има само стагнация в доставките.

„Регионът е пълен с природен газ, въпросът е да се комбинират видовете договори по начин, че да има една ниска, за да захрани потребителя. И виждам, че това се опитва да прави това правителство", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!