София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Христо Иванов: Йоловски е с охрана, за да му придадат тежест

Според съпредседателя на ПП-ДБ се използва прокуратурата за медийна бухалка

28 дниПолитика 7 Иванина Игнатова

"Започва предизборната кампания, тези твърдения се вадят абсолютно кампанийно, за да се използва прокуратурата за медийна бухалка. Това е единственото нещо, което има значение", коментира Христо Иванов и допълни в отговор на въпрос защо Йоловски е с охрана, че това се прави, за да "придадат тежест" на бившия министър.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов коментира в отговор на журналистически въпрос в парламента, че Кирил Петков и Божидар Божанов и досега не са търсени от прокуратурата да бъдат разпитани, въпреки че са готови да съдействат на прокуратурата.

Коментарът му беше по повод изтекъл протокол от показанията през октомври на бившия министър на електронното управление Александър Йоловски, че Петков и Божанов са го заплашвали във връзка с изразходването на 640 млн. лв. за засилване на информационната сигурност на държавата.

Настоя, че в прокуратурата трябва да има оставки, щом вече 6 месеца не прави нищо по твърденията на Йоловски.

Снимка: БГНЕС