София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

МЕЛЕТО В ПЛОВДИВ: Няма следи от наркотични вещества в кръвта на 21-годишния шофьор

Със 175 км/ч се е движил мощният джип, който се разцепи в Пловдив, сочи експертизата

7 дниКрими 14 Марияна Стойчева

Не са открити следи от употреба на наркотични вещества и други упойващи вещества в кръвта на 21-годишния Кристиан Екмекчиян, който загина заедно с неговата спътница Теодора Николова при жестоката катастрофа на бул. "Руски" на 13 май 2024 година.

Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив по досъдебното производство за причиняване на пътнотранспортното произшествие, предава Трафикнюз. По него са изготвени две експертизи - химическа и автотехническа. Според заключението на първата – химическа, в кръвта на водача на автомобила не са открити следи от употреба на наркотични вещества и други упойващи вещества.

Не е установено и наличие на алкохол в кръвта на Кристиан.

Според автотехническата експертиза той е шофирал автомобила по отсечката със скорост 175 км/ч.     

Припомняме, че при ужасяващата катастрофа бяха ранени още две лица - мъж на 22 г. и жена на 22 г., пътували в автомобила. Тяхното състояние се подобрява. При отстраняване на последствията от катастрофата е пострадал пожарникар. Неговото състояние също се подобрява. По делото се извършват и други действия по разследването.