София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев за ротацията: Въпросът е в отговорността. Много ми е лесно - отварям Конституцията и карам по ред

Държавният глава иска да види повече от министъра на отбраната Тодор Тагарев

1 месецПолитика 9 Иванина Игнатова

"Много ми е лесно. Отварям Конституцията, чета възможностите и карам по ред, по Домовата книга. Тук идва въпросът за отговорността кой носи отговорност, това е големият въпрос. Едно сериозно управление иска да е ясно кой носи тази отговорност". Това заяви президентът Радев за смяната на правителството.

На 6 март трябва да има оставка на цялото правителство. Тя да се приеме от парламента и едва тогава да се премине към цикъла на консултации. Това заяви президентът Румен Радев. 

Държавният глава обяви, че все още не е мислил на кои възможности от Конституцията би се спрял, ако се стигне до назначаването на ново служебно правителство. 

Той обяви, че иска да види повече от министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

"Искам да видя министър, който работи за сигурността на България", каза той. 

"Някои от лидерите забелязваме, че искат от министър Тагарев да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм", каза той. 

Снимка: БГНЕС