София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Танева: След Гергьовден постановлението за местни продукти в големи вериги влиза в сила

Първите реколтиращи се български земеделски продукти са намерили място
1 годинаАгро 420 Ивана Иванова

Прие се действащото постановление на Министерски съвет за осигуряване на предлагане в такива вериги на местни продукти, на практика влиза в сила след Гергьовден точно. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева в ефира на Нова. 

"Информирали сме търговските вериги, че ще предоставим още 14 дни като предписание, за да могат те да решат своите маркетингови концепции. Текстът е достатъчно широк, за да даде в крайна сметка решение и съгласно техните бизнес стратегии. Проверки ще стартираме в края на месец май. Тук най-важното в тази комуникация с търговски вериги, земеделски производители, е по-скоро да стигнат взаимно до решение, което може да работи като устойчив бизнес модел. Надявам се, че независимо от всички дебати, които продължават, независимо от всички становища, все пак земеделски производители ще намерят във веригите едни дълготрайни търговски партньори", коментира още министърът. 

Първите реколтиращи се български земеделски продукти - доматите и краставиците, са намерили място. "Сега стартира сезонът на ягодите и черешите. Надяваме се наистина, че ще намерят нови български продукти и ще могат да бъдат избрани за покупка от потребителя", каза Танева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!