София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси завърши сезона подобаващо с победа

Челси завърши сезона във Висшата лига на трето място със 74 точки, а Уотфорд отпадна в Чемпиъншип

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Челси завърши сезона във Висшата лига с победа 2:1 срещу Уотфорд на „Стамфорд Бридж“. „Сините“ вече си бяха гарантирали третото място в крайното класиране и участие в Шампионска лига и през следващата кампания.

Челси организира добра атака в 5-ата минута, когато Мейсън Маунт подаде към Кай Хаверц, който стреля от границата на наказателното поле на Уотфорд, но Даниел Бахман спаси.

Четири минути по-късно Мейсън Маунт получи пас на границата на наказателното поле на Уотфорд и стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Бахман.

Челси поведе с 1:0 в 11-ата минута, когато Кенеди подаде на Кай Хаверц, а той отблизо с лекота вкара топката във вратата на Бахман.

Саул Нигес стреля от воле от границата на наказателното поле на Уотфорд в 16-ата минута, след което топката премина встрани от десния стълб на вратата на Бахман.

Мейсън Маунт стреля с глава в 21-ата минута, но встрани от десния стълб на вратата на Бахман.

Том Клевърли нанесе мощен удар в 25-ата минута, но футболист на Челси го блокира.

Едуар Менди се намеси чудесно в 33-ата минута, отразявайки удар на Кико.

Даниел Бахман направи страхотно спасяване в 40-ата минута, отразявайки много опасния удар на Мейсън Маунт, който насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Уотфорд.

Челси бе близо до това да вкара втори гол в 45-ата минута, но след удара на Кай Хаверц топката срещна напречната греда на вратата на Бахман.

Жоао Педро нанесе много хубав удар в 49-ата минута, но Едуар Менди го очакваше и успя да спаси.

В 64-ата минута Хаким Зиеш стреля от границата на наказателното поле на Уотфорд, но Даниел Бахман направи добро спасяване.

Уотфорд изненадващо успя да изравни резултата в 87-ата минута, когато Дан Гослинг се бе пласирал много добре в наказателното поле на Челси и успя да засече подаването към него, за да вкара с глава в опразнената врата.

Челси бързо възстанови аванса си в мача в първата минута на добавеното време на срещата, когато Рийс Джеймс центрира в наказателното поле на Уотфорд, където Рос Баркли бе най-съобразителен и с глава прати топката във вратата на Даниел Бахман.

Челси завърши сезона във Висшата лига на трето място със 74 точки, а Уотфорд отпадна в Чемпиъншип.