София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Джей Ар Смит се събра с ЛеБрон Джеймс в ЛА Лейкърс

Смит бе взет "на пожар" заради отказалия се от участие гард Ейвъри Брадли

4 годиниБаскетбол 27 Симеон Кисьов

Лос Анджелис Лейкърс официално обяви привличането на гарда Джей Ар Смит. 34-годишният стрелец подписа договор до края на сезона с "езерняците", като ще бъде част от ротацията на старши треньора Франк Вогъл за рестарта на сезона в Орландо. Смит бе взет "на пожар" заради отказалия се от участие гард Ейвъри Брадли.

198-сантиметровият стрелец не е играл в мач от НБА от ноември 2018-а, като за последно стъпи на паркета в официален двубой с екипа на Кливланд Кавалиърс. По този начин Джей Ар се събира с приятеля си ЛеБрон Джеймс, с когото спечелиха титлата от НБА през 2016-а с Кавс.

Смит ще носи потник с №21 в Лейкърс. До момента в кариерата си е изиграл 961 мача в НБА с отборите на Ню Орлиънс, Денвър, Ню Йорк и Кливланд. Записва средно по 12.6 точки, 3.2 борби и 2.1 асистенции при 41% стрелба от полето и 37% от тройката.