Начало Новини Предавания На живо

1 млн. 250 хил. лева за здравеопазване отпуска държавата

Решението ще се гласува утре на редовното заседание
пропускане

1 млн. 250 хил. лева за здравеопазване отпуска държавата

Решението ще се гласува утре на редовното заседание

1 годинаЗдраве 7 Боряна РайчеваДо края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за инженеринг на новата детска болница, а от вчера започнахме и преговори за повишаване на цените на клиничните пътеки, и по-специално на педиатричните пътеки. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

,,На трето място като приоритет на държавата са предвидени неонатолозите, тъй като техният брой е намалял, а за да работят тези отделения и детски болници броят им трябва да се увеличи'', посочи министър Ананиев.
Той заяви още, че държавата ще отпусне 1 млн. 250 хил. лева за здравеопазването, което се изразява в закупуването на нова медицинска техника и нови кувьози.
,,Утре на редовното заседание на кабинета ще се гласува решение за отпускането на 500 000 лева за закупуването на 15 апарата за дихателна реанимация, както и 750 000 лева за 50 кувьоза. В същото време ще предвидим и допълнителни 1 700 000 лева за новата педиатрична болница'', обясни здравният министър.